sâmbătă, 3 decembrie 2011

Cum ne pregatim pentru noaptea de Revelion: Sfaturi



Inainte de Revelion ne ocupam de gasirea rochiei si pantofilor pentru petrecere, ne schimbam culoarea parului si ne asortam bijuteriile. La o privire mai atenta in oglinda, observam insa ca tenul nu e pe masura evenimentelor si ar avea nevoie de ingrijiri speciale.

Cum alegem rochia potrivita

Batem magazinele pana ce o rochie ne ia ochii si hotaram: este cea pe care trebuie sa o purtam in noaptea de Revelion. Nimic de zis: daca ne place si avem la ce sa o asortam, trebuie sa ne facem hatarul. Insa ar fi bine sa tinem cont de un lucru esential inainte de a o cumpara: felul in care se asaza pe trupul nostru. Exista croieli care avantajeaza fiecare conformatie, trebuie doar sa stim dupa ce ne ghidam.

SLABUTA. Silueta trasa prin inel e usor de strecurat in rochii stramte, mulate. Dar suntem atentionate ca un trup longilin are nevoie de haine cu jocuri de culori, taieturi asimetrice si accesorii pentru a iesi in evidenta.

FUND BOMBAT. Daca inainte incercam sa ne mascam formele mai generoase, acum designerii ne sfatuiesc sa ni le purtam cu mandrie, in rochii ce le “urmeaza” formele.

Daca avem TALIE SUBTIRE e pacat sa n-o punem in valoare. Vestimentatia ideala: maiou cu paiete si fusta din material fluid.

PICIOARE LUNGI & SANI FERMI Fetele si femeile suple, cu picioare lungi si frumoase sunt cele mai norocoase. Pe ele vor cadea perfect rochiile din materiale fluide, care parca imbratiseaza trupul, in timp ce crapatura generoasa dezveleste picioarele. Rochita poate fi croita in partea superioara din dantele fine.

BAIETOASA Pe un trup bine proportionat, femeile mai comode din fire si mai baietoase in vestimentatie si comportament pot aseza pantaloni 3/4 si un maiou auriu, accesorizat.

PLINUTA. Pentru femeile mai plinute, rochia trebuie sa fie lunga si lejera, dar nu foarte larga, pentru a nu da mai mult “volum”. In cazul unui bust frumos se poate accentua decolteul.

PULPE GROASE O rochita cu talia “urcata” sub sani si partea de jos lucrata in clini va ascunde cu ingenio-zitate pulpele mai groase, acolo unde e cazul…

Machiaj de diva

Toate femeile vor sa intampine noul an frumoase, stralucitoare, unice. Insa nu toate au timp si bani sa mearga la coafor pentru a se machia inainte de petrecerea de Revelion. Mai jos make-up artistul Christian Dior,Hervé Bonneau ne-a aratat care sunt pasii unui machiaj reusit si ne-a dezvaluit care sunt tendintele in domeniu.


1. FONDUL DE TEN trebuie sa aiba aceeasi nuanta cu cea a gatului. Se aplica pe piele cu un burete, pe portiuni mici, tamponand usor. Atentie: nu se aplica pe gat, pe buze sau pe pleoapele superioare.

2. ANTICEARCANUL. Trebuie folosit un ton mai deschis decat fondul de ten.

3. PUDRA se aplica abia dupa ce fondul de ten a fost absorbit de piele. Va fi aleasa o pudra pulbere transparenta, care se va aplica cu un puf, centimetru cu centimetru, incepand cu gatul. Se pudreaza si pleoapele superioare, pentru un aspect uniform al tenului.

4. OCHII. Cu creionul negru, se incepe conturarea ochiului pe pleoapa inferioara. Urmeaza aplicarea pe pleoapa superioara a unui fard inchis (gri sau violet). Pentru un contrast si mai puternic si un efect perlat, se contureaza pleoapa interioara cu un creion alb. Tusul de ochi lichid se aplica de la jumatatea pleoapei si se alungeste, precum o geana falsa, pana la coada ochiului. La final: foarte mult mascara.

5. POMETII Dupa machiajul ochilor, se aplica fardul de obraz, de preferinta bej sidefat.

6. BUZELE. Se contureaza intr-o nuanta naturala, dupa aplicarea fondului de ten si inainte de aplicarea pudrei. La final, se aplica gloss-ul.

TRUC LA MODÅ. E sic ca in seara de Revelion sa purtam lacrimi pe gene. Acestea sunt ultimul racnet al casei Dior in materie de machiaj. Se aplica pe gene si se usuca in maximum un minut.

Ce mai trebuie sa faceti

MANICHIURA. Cu o zi sau doua inainte de Revelion, iar unghiile trebuie date cu lac rezistent, altfel veti fi nevoite sa mai aplicati un strat exact in seara petrecerii.

PEDICHIURA. Cu doua-trei zile inainte, pentru ca purtarea pantofilor sa nu fie un cosmar.


EPILAT. Cu doua-trei zile inainte, pentru ca iritatia pielii sa treaca.

HIDRATARE CORPORALÅ INTENSIVA. Trebuie inceputa cu vreo saptamana inainte, pentru ca pielea sa fie fina si stralucitoare. Se incepe cu un gomaj (trebuie insistat la coate si genunchi), dupa care se aplica o crema hidratanta pe tot corpul.

COAFURA. Cu o ora inainte de party.
Sursa :http://www.newgirl.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu