vineri, 2 decembrie 2011

Femei care au marcat istoria modei

Fiecare decada in moda isi are imaginile sale, repere de stil, modele ce continua sa inspire si sa modeleze generatii. Nu se poate da o definitie exhaustiva a unui model de stil decat daca imaginea sa reuseste sa inspire ciclic o pleiada de femei sau designeri.

Daca am face o cronologie a femeilor ce s-au remarcat drept modele de gratie, eleganta si stil, atunci el ar arata cam asa:

Anii '20 - Coco Chanel

Coco Chanel a revolutionat moda feminina, eliberand femeia din corsetul conformismului. Chanel introduce pentru prima data costumul masculin purtat de o femeie, dar si androgenizarea siluetei prin introducerea tunsorii scurta sau prin eliminarea elementelor ce descriu silueta feminina.
Anii '30 - Marlene Dietrech

Actrita de origine germana faimoasa in anii '30 a reprezentat o sursa de inspiratie recurenta de-a lungul timpului. Imaginea sa austera sugereaza atat mister hipnotizant, cat si feminitate emancipata prin aspectul increzator si gesturile aproape masculine.

Anii '40 - Rita Hayworth

La sfarsitul anilor '40, odata cu terminarea razboiului, femeile renunta treptat la vesmintele severe si devin din ce in ce mai interesate de tot ce este nou, la moda. Rita Hayworth, actrita de origine americana a fost privita drept un adevarat sex-simbol al vremii. Devenita faimoasa datorita unei imagine de femme fatale, Rita readuce in in prim-plan idealul siluetei feminine- talie de viespe, decolteul adanc, umerii rotuniji prin croiala rochiilor.

Anii '50 - Grace Kelly

Grace Kelly devine muza lui Alfred Hichkoch inainte de a deveni muza si sotia printului Rainer al III-lea de Monaco, fascinandu-i in egala masura pe amandoi. Frumusetea glaciara, tinuta impecabila, stilul inconfundabil a subjugat generatii de cinefili.
Anii '60 - Brigitte Bardot

Brigitte Bardot ramane un simbol al femeii copil, senzuala si ingenua in aceelasi timp. Va ramane in istorie pentru rochiile scurte cu imprimeu pepit, balerinii purtati cu pantaloni capri.

Anii '70 - Farah Fawcett

Indelung reinterpretati in ultimele sezoane, anii 70 vor marca moda si prin imaginea iconica a lui Farah Fawcett. Stilul sau era reprezentativ pentru aceea decada si in deplin tandem prin blugii evazatii, jachetele cu franjuri sau salopetele evazate din lame se regasesc constant in prezentarile designerilor contemporani.

Anii '80 Madonna

Supranumita regina muzicii pop, Madonna devine un star international parte datorita imagini sale controversate dar si ca rezultat al muzicii sale. In ceea ce priveste stilul Madonna creeaza un menanj eclectic de culori neon, material sintetice, accesorii gotice.

Anii '90 Kate Moss

Kate Moss este o adevarata legenda. Expunerea sa mediatica se tinde pe parcursul a 20 ani cand inca facea parte din liga supermodelelor de elita ai anilor '90. Stilul sau ajunge sa fie copiat de mii de femeireusind intotdeauna sa creeze un melanj intre look-ul neglijent si simplu al unei femei copil si acela al unei femei fatale ce adora piesele vintage de valoare sau cele ale designerilor de top.
Anii '00 Sarah Jessica Parker

Sarah Jessica Parker este reprezentanta generatiei Sex and the City - pasionata de moda, independenta financiar si intelectual. Stiul Carrie Bradshaw poate fi definit prin cateva elemente: haine de designeri, venerarea asidua a pantofilor stiletto marca Jimmy Choo sau Manolo Blahnik si alegerea culorilor si imprimeurilor florale ca piese de semnatura.


Style Icon-ul momentului: Blake Lively

Desi are doar 24 ani, Blake Lively devine noua imagine Chanel fiind adorata de Karl Lagerfeld. Blake nu se fereste sa combine extravanganta marca Vivienne Westwood cu piese clasice. Marca sa distinctiva: parul lung blond si zambetul fermecator.

Sursa : http://www.intrefete.ro/fashion/moda-stil/femei-care-au-marcat-istoria-modei-8906182

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu