joi, 19 aprilie 2012

10 sfaturi pentru o tunsoare de succes

Decizii, decizii, decizii…suntem femei moderne, ceea ce inseamna ca in fiecare zi trebuie sa gadim rapid, sa actionam rapid si mai ales sa ne asiguram (cumva!) ca luam cele mai bune decizii pentru noi sau pentru familie.
Ai zice ca nu toate lucrurile care te privesc sunt de o importanta maxima si ca in anumite privinte, te poti aseza pe spate si relaxa. Asa, cum ar fi la coafor…desigur, stilistul tau este expertul si specialistul in domeniu, insa specialistul in tine esti chiar tu.

Indiferent ca platesti 50 de lei sau 500 de lei (glumeam!) pe o tunsoare noua si tratamente profesionale, trebuie ca atunci cand iesi din salon sa te simti exact ca intr-o reclama la sampon.

Nu lasa chestiunea ingrijirii parului la latitudinea altora, chiar daca sunt experti. Aduna-te un pic, si mai fa un efort pentru a mai lua inca o decizie. De data aceasta, una foarte importanta, pentru ca este vorba despre podoaba ta capilara.

Urmeaza cativa pasi simpli pentru a te asigura ca ai facut cea mai bun alegere:
  • Reflecteaza bine: indiferent ca vrei sa iti pui mese artificiale sau sa te tunzi periuta, in primul rand trebuie sa iei in considerare stilul tau de viata si, mai ales, cat timp ai la dispozitie zilnic pentru ingrijirea/ aranjarea parului. Un lucru e cert: nu vrei ca noua ta freza sa iti dea peste cap tot ritualul zilnic. Prin urmare, adapteaza!
  • Informeaza-te! Stilista ta e in concediu de maternitate sau la ultima sedinta a reusit cumva sa creeze haos pe capul tau? Atunci trebuie sa incepi cautarile. Incepe prin a cere recomandari de la prietene, mai ales de la cele pentru care coafura chic este la fel de importanta ca si tinuta. Daca nu ai succes asa, incepe sa folosesti motoarele de cautare pentru a obtine ceea ce iti doresti. Foloseste cuvinte de genul: "cel mai bun stilist din…." sau "cea mai buna tunsoare bob din…".
  • Comunica! Odata venita ziua cea mare, nu lasa stilistul sa puna mana pe foarfece, pana nu aveti o discutie amicala. Povesteste-i ce ti-a placut si ce nu ti-a placut la tunsorile trecute, de ce unele te avantajau si cat de mult petreci in fiecare zi pentru a-ti aranja parul. Il va ajuta sa isi faca o idee despre stilul tau si despre rutina de ingrijre, prin urmare, nu va incerca sa te convinga sa iti faci ceva nebunesc, care nu te va prinde.
  • Daca ai o imagine exacta a ceea ce iti doresti, adu-o cu tine si discuta cu stilistul pe marginea ei. El va avea o imagine clara a ceea ce doresti si va putea sa isi dea cu parerea de specialist daca noua imagine te prinde au ba.
  • Fii realista! Ai parul ondulat, dar cu toate astea iti doresti cu disperare un bob perfect drept? Ei bine, teoretic se poate, insa practic, nu o sa iasa nimic bun din asta. Pentru a mentine o tunsoare pe care natura parului tau nu o permite inseamna mult timp pierdut in fata oglinzii si o gramada de ustensile necesare "imblanzirii" parului. Partea cea mai proasta este ca sanatatea parului tau va fi afectata destul de puternic.
  • Ai incredere in stilistul tau! Nu trebuie sa renunti total la convingerile tale, insa este indicat sa il asculti. Pana la urma, este vorba despre o persoana care are "ochiul" format, deci iti poate da un sfat avizat. Impreuna, puteti crea look-ul care te va prinde cel mai bine.
  • Fii atenta! Stiu ca de cele mai multe ori, stilistul este si un bun confesor, insa prea multa vorbarie poate strica totul. Purtati de valul discutiei, este posibil ca la un moment dat atat tu, cat si stilistul, sa nu mai fiti atenti la ceea ce faceti. Este exact ca in cazul anunturilor din autobuz care ne avertizeaza sa nu vorbim cu soferul in timpul cursei. Desi acesta va merge instinctiv inainte, nimic nu garanteaza ca o va face si bine.
  • Atentioneaza-l! Daca simti ca se indeparteaza de la directia dorita de tine, nu trebuie sa iti fie teama sa spui. Pana la urma, este vorba despre parul si banii tai. Mai mult, nici stilistul tau nu va fi prea fericit daca vei pleca bosumflata din salon. Ii va fi mai usor sa faca mici ajustari inainte de a fi prea tarziu, decat dupa ce va taia mai mult. Nu uita! Stilistul va fi multumit daca si tu esti multumita!
  • Fii punctuala! Incearca sa nu intarzii deloc (in cel mai bun caz), maxim cinci minute (in cel mai rau caz). Programul stilistilor este foarte strans, deci este un gest de respect sa ajungi la ora programata. Plus ca nu va fii stresat sa termine mai repede cu tine, pentru a se ocupa de urmatoarea clienta programata. Iti doresti sa fie relaxat si sa faca o treaba buna, nu-i asa? Atunci aminteste-ti ca daca vei intarzia, nu faci decat sa furi din timpul tau.
  • Nu uita sa lasi bacsis! Ca sa iti faci o idee despre cat bacsis ar trebui sa lasi la coafor, acesta trebuie sa fie intre 15 si 20 % din valoarea notei de plata. Daca rezultatul intrece chiar si asteptarile tale, poti sa mai adaugi ceva in plus. De altfel, nu trebuie sa uiti si de asistentele de acolo, mai ales daca au fost foarte dragute cu tine si te-au tratat bine.
Dupa ce te decizi in privinta tunsorii, poate vrei sa iei o hotarare si in legatura cu noua culoare a parului tau. Vezi care sunt culorile la moda in 2010!
Sursa: realbeauty

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu