joi, 19 aprilie 2012

Coafuri de inspiratie muzicala

Coafuri de inspiratie muzicala inseamna mai mult decat preluarea unor stiluri consacrate de ritmuri muzicale.
In conditiile in care inspiratia ne-o ofera vedetele ce pasesc pe covorul rosu, lasandu-ne sa cercetam atent coafuri interesante, inovatoare sau reinventate, nu am putut sa nu observam cat de mult ii datoram muzicii.

In acest sens am pregatit un omagiu adus genurilor muzicale care au avut un impact major asupra trendurilor in materie de coafuri pe parcursul istoriei.
Iata asadar principalele coafuri de inspiratie muzicala:

Blues si Jazz

Blues-ul si jazz-ul sunt genuri muzicale vocale si instrumentale, care s-au dezvoltat in Statele Unite in randul comunitatilor afro-americane, avand ca baza cantecele spirituale, rugaciuni, psalmi si cantece.


Coafuri specifice cantaretelor de blues si jazz sau potrivite pentru a contura vizual aceste stiluri sunt celebrele beehives - cocurile asmanatoare cu un stup de albine - sau coafurile sub palarie statement.


Hip-hop

Muzica hip-hop este asociata cu o anumita vestimentatie, asa-numita hip-hop fashion si cu un limbaj caracteristic "slang".

Atitudinea si stilul de viata nu este insa totul, un element ce caracterizeaza acest gen muzical fiind acele coafuri popularizate de cantarete precum Eve, Alicia Keys, Beyonce sau Rihanna.


Daca aceste coafuri afro sunt prea curajoase pentru tine, alege pentru a contura un stil hip-hop coafuri realizate din impletituri sau bucle perfecte ce denota statutul unei vedete hip-hop de calibrul faimoaselor Christina Aguilera sau Lil Kim.

Muzica latino

Muzica latino-americana se prezinta ca un gen muzical divers si variat, existand mai multe subgenuri la fel de populare la nivel mondial.


De la cele simple precum stilul conjuncto din Nordul Mexicului, la sofisticata habanera din Cuba, tango, cha cha cha, rumba, salsa ori flamenco - toate au format un stil vestimentar si un look ce mizeaza pe coafuri romantice si accesorii de par patentate: florile.


Reggae

Reggae este un gen muzical dezvoltat prima data in Jamaica spre sfarsitul anilor 1960, care isi are originile in dezvoltarea stilurilor ska si rocksteady.


Reggae este adesea asociat cu miscarea Rastafari, o influenta importanta asupra multor muzicieni reggae importanti. Coafuri reggae sunt considerate, fara urma de indoiala, courile voluminoase, adesea realizate din dreadlocks.

Rock and roll


Rock-ul este un gen muzical dezvoltat in Statele Unite ale Americii la finele anilor 1940, devenit popular zece ani mai tarziu, cand s-a raspandit in intreaga lume.


S-a dezvoltat in variate subgenuri a ceea ce in prezent se numeste "rock". Fiecare are trasaturile definitorii si abordeaza in materie de coafuri directii diferite.

Stilul grunge mizeaza coafuri simple, carare centrala si merge pe ideea de coafuri neingrijite, in timp ce punk-ul socheaza prin par vopsit in culori puternice, creasta sau coafuri simetrice cu volum si o nota edgy.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu