marți, 25 septembrie 2012

Rochii elegante pentru femeile cu forme

“Moda este arhitectură: totul stă în proporţii”, spunea cu înţelepciune Coco Chanel, iar noi îi dăm dreptate. Să fii în pas cu moda înseamnă să îţi pui în evidenţă corpul, să te respecţi pe tine şi pe oamenii din jurul tău, arătând ce ai mai frumos. Toate femeile sunt frumoase, însă multe încă nu îndrăznesc să îşi îmbrăţişeze formele şi feminitatea, aşa cum au fost ele lăsate pe acest Pământ.

Femeile, datorită modei şi modelul de “frumos” pe care l-a impus pe piaţă, au mult de lucru cu ele, cu respectul faţă de un corp splendid, aşa cum este, cu condiţia să fie sănătos şi nu evidenţa exceselor. Înainte de a-ţi recomanda câteva rochii elegante, în tendinţe, trebuie să evidenţiez câteva principii.

În primul rând, vreau să specific faptul că regulile de stilism sunt reguli, există într-un spaţiu, însă asta nu înseamnă ca tu trebuie să le adopţi fără să le adaptezi personalităţii şi corpului tău. Ţine minte, nimeni nu are un corp perfect.

Apoi, în al doilea rând, stabileşte ce formă are corpul tău şi ce lucruri trebuie să ascunzi sau să evidenţiezi. După cum probabil ştii, există corpul măr, corpul clepsidră sau pară şi astea sunt numai câteva tipuri, însă oricum priveşti, toată lumea practică arta camuflajului.
Salma Hayek
Reguli de bază pentru femeile mărimea plus
  •  Culorile închise minimalizează, iar cele mai deschise accentuează. Joacă-te cu nuanţele pentru a camufla şi a scoate la înaintare ceea ce îţi doreşti. De exemplu, poţi opta pentru tendinţa „color-block”: dacă ai bustul mare (închis sus, deschis jos), dacă ai şoldurile mari (deschis sus, închis jos).
  •  Dacă ai bustul mare, nu purta în partea de sus culori metalice sau rochii cu aplicaţii: paiete.
  •  Dacă ai talia mică, evidenţiaz-o mereu cu o curea maro sau neagră.
  •  Dacă vrei să pari că ai picioarele mai lungi, asortează pantofii cu ceea ce porţi, dealtfel află că şi dungile lungesc.
  •  Împrieteneşte-te cu un croitor bun. Nici măcar femeile slabe nu intră perfect în măsura 36. Nu ai cum să găseşti ceva care să vină perfect atât pe talie şi şolduri, cât şi pe bust. Nu te văita că designerii nu se gândesc la tine, ia măsuri tu pentru a arăta bine.
Khloe Kardashian
Dacă ai forme nu înseamnă că trebuie să le ascunzi, din contră, tu chiar nu poţi adopta stilul “californian-chic” pentru care este cunoscută Nicole Richie. Rochiile vaporoase, oricât de confortabile sunt, nu te avantajează. Învaţă să fii sexy şi învaţă să îţi îmbrăţişezi sexualitatea. Femeile cu forme sunt mult mai apetisante decât supermodelele de pe podium.

Dacă ai sâni frumoşi şi mari, investeşte în lenjerie perfectă pentru tine. Pe piaţă şi mai ales în mediul online sunt foarte multe brand-uri care s-au gândit la tine. Fii mereu aranjată, nu lua ca scuză faptul că brand-urile nu se gândesc la tine.

Un stilist a spus mai de mult ceva înţelept: „Dacă eşti construită ca Jessica Rabbit, nu te îmbrăca ca Barbie” şi are dreptate. Este penibil ca o femeie matură, cu forme, să se ruşineze de „armele” pe care le are la dispoziţie. Cu toate acestea, mare grijă, eu mă refer la femeile care vor să aibă forme şi care sunt sănătoase aşa cum sunt, nu mă adresez celor care muşcă vinovate dintr-o pizza.
Rochie eleganta de la Asos
Tipuri de corp şi soluţii practice

Dacă eşti voluptoasă în partea de sus
  •  Optează pentru obiecte vestimentare care îţi îmbrăţişează formele, dar care totuşi te lasă să respiri. Încearcă să eviţi rochiile cu talia înaltă, cum sunt modelele baby-doll.
  •  Atrage atenţia asupra părţii de jos a corpului. Ţi-am spus mai sus despre tendinţa „color-block”.
  •  Cumpără-ţi sutienul potrivit. În lume, statisticile sunt destul de mari: peste 80% dintre femei nu îşi cumpără sutienul potrivit.
  •  Nu purta rochii cu volănaşe ca decolteu şi nici în culori pastelate. De fapt nu purta nimic care ar atrage atenţia asupra bustului, dacă vrei să te privească oamenii în ochi. Asta nu înseamnă că nu poţi să îţi evidenţiezi atuul cu un decolteu discret în V.
Rochie din dantela de la Asos
Dacă eşti plinuţă în partea de jos
  •  Ţelul tău este să atragi atenţia asupra părţii superioare, aşa că ai cale liberă la dungile verticale în partea de jos. Poţi să îndrăzneşti chiar să porţi o rochie strâmtă sau fără bretele.
  •  Poartă culori puternice în partea de sus şi nu fugi de umerii înalţi.
  •  Fugi în schimb de rochiile cu buzunare şi de modelul Empire, optează în schimb pentru rochii cu talia înaltă, rochiile linia A sau cele petrecute.
Rochie de seara Asos
Corp cu forme sus şi jos
  •  Deşi nu te aşteptai, ţelul tău este să nu ascunzi cele două părţi voluptoase, ci să le scoţi în evidenţă, însă numai aşa cum vrei tu. Nimeni nu arată bine într-un cort. Hainele trebuie să fie bine croite, nu strâmte.
  •  Optează pentru rochii cu decolteu în V şi cu partea de jos creion, adică mulată pe corp. Evită volănaşele, însă asta nu înseamnă că nu poţi purta fuste scurte drepte, ca un clopoţel sau cele petrecute.
  •  Optează pentru culori sigure ca maro, negru sau bleumarin pentru rochiile de seară.
Rochie Asos pentru petreceri
Tipuri de rochii pentru ieşirile nocturne
  •  Micuţa Rochie Neagră pentru femeia voluptoasă
În galeria foto de jos te vei întâlni cu multe modele ale clasicei „little black dress”, iar asta deoarece acest tip vine bine pe toate femeile voluptoase. După cum vei putea vedea, nu trebuie să fugi de rochiile mini dacă ai picioare frumoase şi nici de rochii cu aplicaţii aurii. Îndrăzneşte să îţi evidenţiezi feminitatea cu materiale de calitate şi chiar cu inserţii ca fundiţele sau dantela.
  •  Rochii colorate pentru femeile cu forme
Culorile vin bine pe orice femeie cu forme, însă îţi recomand să alegi una şi să ţi-o asumi. Bleumarin, albastru indigo, vernil, alb şi chiar roşu, există rochii pentru toate gusturile. În plus, poţi să îndrăzneşti să porţi chiar şi animal print mai elegant.
Dacă eşti o femeie plinuţă pusă pe distracţie, îţi recomand să arunci un ochi pe fotografiile din galeria foto de mai jos şi să îţi alegi rochia „must have” cu paiete spectaculoase.

Este timpul ca fabulos ia noi dimensiuni, nu crezi?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu