miercuri, 27 martie 2013

FASHION: Tendinţe primăvară-vară 2013

Pentru mine cele mai aşteptate articole ale anului sunt cele despre tendinţele de sezon. Pentru sezonul de primăvară-vară 2013 am observat că designerii au exploatat la maxim materialele transparente şi cele opace sau texturile fluide combinate cu dantela şi culorile! Vara asta pe podiumuri s-a anunţat a fi incendiară datorită exploziei de culori şi materiale fluide, imprimeuri florale şi satin în culori electrice.

Sursa http://gazetadedimineata.ro/fashion-lifestyle/fashion-tendinte-primavara-vara-2013/
 
La capitotlul haute-couture, ţinutele de cocktail sau de seară cuvântul sezonului pentru D&G şi Valentino este dantela. De la bluze până la fuste, dantela emană o delicateţă şi senzualitate de nedescris.
Ferragamo şi Gucci, au ales de asemenea transparenţa dar în combinaţiile dintre bluze din voal cu lenjeria stylish&sexy pot constitui o ţinuta perfectă de cocktail pentru cele dintre noi cărora nu le e frică să experimenteze cu moda.
Culoarea de bază este negrul în combinaţie cu broderii aurii şi accesorii mari cu pietre şi aplicaţii preţioase. Accesoriile în acest sezon sunt mari, pline de pietre şi foarte glamourous.
D&G propun de la cerceii imenşi până la cordeluţe şi eşarfe prinse în păr. De asemenea pentru acest sezon trebuie să vă achiziţionaţi piesa de rezistenţa a oricărei ţinute şi anume un „STATEMENT NECKLACE” – colierul la baza gâtului. Trebuie să fie mare, expresiv, glamour şi foarte colorat. La Chanel şi D&G colierul e din pietre mari sau perle, la Calvin Klein e din metal auriu şi foarte lat.
Acest tip de coliere schimbă total aspectul convenţional al oricărei ţinute. Dintr-un maieu simplu alb şi cu o fustă cu acest colier la gât ţinuta devine şic şi glamourous. În ceea ce priveşte ţinutele de zi şi cele casual, marii designeri propun culorile!
O explozie de nuanţe vesele în haine, accesorii şi machiaj. Inspirându-se din moda veche a Siciliei, D&G propune combinaţii uimitoare de rochii şi fuste din voaluri cu imprimeuri florale, Burberry a creeat o colecţie de trench-uri fucsia, turquoise şi aurii, iar Chanel ne încalzeşte spiritul prin culori trandafirii, coliere statement din perle şi ţinute din materiale fluide atât în nuanţe pastel cât şi în nuanţe puternice. Accesoriile sunt mari şi foarte colorate cum spuneam şi mai devreme, iar stilul este marcat de opulenţă, cuvântul dominant în moda acestei veri.
La Burberry chiar şi pantofii şi poşetele sunt în culori electrice şi arată senzaţional. În ceea ce priveţte moda străzii, avem schimbări doar în accesorizare, prin apariţia colierelor mari şi a accesoriilor foarte colorate. În rest puteţi purta bluzele navy, în dungi marinăreşti, sau pantalonii de piele negrii cu accesorii cu ţinte şi o jachetă cu aplicaţii metalice sau pietre, pentru zilele mai răcoroase de primăvară. Retailerii Zara şi H&M nu au renunţat la stilul casual bazat pe basics ca tricourile lălâi cu impriemeuri amuzante sau cu aplicaţii de ţinte şi pietre, purtaţi cu pantaloni pană şi balerini şi un sacou casual peste, pentru o zi de lucru.
Roxana TOLTEANU


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu