marți, 24 ianuarie 2012

Conventia internationala dedicata machiajului, IMATS

Make-up artisti din intreaga lume asteapta cu nerabdare evenimentul dedicat specialistilor in machiaj, Make-up Artist Trade Show 2012 din Londra.
Reunind cele mai mari nume din industrie, show-ul ofera atat prezentari interesante a unor lectori specializati in diverse tipuri de machiaj, demonstratii artistice inedite si sansa ca toti cei prezenti sa capteze cate putin din priceperea, entuziasmul si experienta unora dintre cei mai renumiti artisti make-up.
Intrucat acest show exclusivist nu este foarte mediatizat la noi in tara, putine femei cunosc detalii despre IMATS si au sansa de a participa la aceasta conventie. Dezamagitor, tinand cont ca in fiecare an, exista 6 astfel de ocazii in intreaga lume.
Londra, New York, Los Angeles, Vancouver, Sydney si Toronto gazduiesc anual primul si cel mai mare show dedicat machiajului din lume, care a luat nastere in urma cererii companiilor de cosmetice.
Ca raspuns, Michael Key, editor la revista Make-Up Artist (ce vizeaza make-up artistii profesionisti) a reunit in august 1997, la Los Angeles, primul show dedicat machiajului care avea sa ofere expunere artistilor si posibilitatea tuturor celor invitati de a fi martorii unor demonstratii live de machiaj si de a invata alaturi de cei mai buni din lume.
An de an, profesionisti in machiaj din lumea fashion sau a filmului (incluzand premiile Oscar, Globurile de Aur, BAFTA sau Saturn) accepta invitatia acestui prestigios show/workshop, destainuie secretele meseriei si demonstreaza tehnici de machiaj de beauty, fashion, machiaj artistic (body painting), efecte speciale sau tehnici de ingrijire.
In show-ul IMATS 2012 din Londra, voi avea ocazia sa ii vad in actiune pe cei mai profesionisti make-up artisti din lume, precum Ann Buchnan (care a lucrat la filmul Hugo), Mark Coulier (The Iron Lady), Nick Dudman (filmele Harry Potter), Dani Sanz (intemeietoarea Make Up For Ever) sau Valente Frazier (make-up artist pentru celebritati).
Iar daca povestile lor de succes, metodele de lucru invatate dupa multi ani de experienta si viata secreta din spatele culiselor nu m-ar fi convins sa imi aman orice plan as fi avut pe 4 si 5 februarie, demonstratia lui Nick Dudman cu siguranta m-a determinat.
Lectorul special, Nick Dudman, va recreea un machiaj de goblin din filmele Harry Potter cat se poate de realistic, gratie binevointei actorului Warwick Davis, care l-a interpretat pe Griphook si pe profesorul Filius Flitwick in celebra serie, de a-l acompania pe scena IMATS 2012 din Londra.
Pentru cine isi doreste o abordare mai "hands-on" si o experienta practica cu ocazia show-ului, anul acesta, faimosul body painter Einat Dan va tine un workshop specializat, impartasind din experienta ei si ajutand participantii sa mestereasca arta picturii pe corp.
Daca stilul vedetelor de pe covorul rosu si secretele beauty folosite de celebritatile preferate iti par mai interesante, poti opta pentru un loc la workshopul castigatorului Emmy, Valente Frazier (make-up pentru Tyra Banks, Iman si Rihanna).
Mai multe despre curs, inscriere si taxe pentru participarea la Master Classes, aflati aici.
Pentru cine doreste sa isi formeze singur experienta, prin practica, avem vesti bune. IMATS nu reuneste doar cei mai buni make-up artisti din lume, ci si cele mai populare, dar si cele mai exclusiviste branduri de cosmetice si machiaj din lume.

http://www.intrefete.ro/beauty/machiaj-ten/conventia-internationala-dedicata-machiajului-imats-9156463

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu