miercuri, 25 ianuarie 2012

Stilul pin-up - Senzualitate retro

Stilul pin-up in interpretarea moderna portretizeaza o tanara increzatoare, cu o atitudine provocatoare in al carei cufar de artificii feminine nu lipsesc ciorapii cu banda, topurile bandou, fustele midi si costumele de inspiratie retro.
Odata cu reinvierea pieselor vintage a venit vremea ca si fetele pin-up sa reprezinte sursa perfecta de inspiratie pentru celebritatile actuale in cautarea unui stil uitat, dar suficient de proaspat pentru a fi readus printre tendintele actuale.
Altfel, nu ne-am putea inchipui o Dita von Teese fara celebrele onduleuri medii, lenjeria purtata ca vestimentatie si inconfundabilul stil retro-chic. Celebritatile care i-au urmat au incercat sa vina cu propria viziune asupra stilul pin-up. Cameleonica Rihanna vine cu o abordare diferita combinand elementele stilului pin-up cu accente punk si grunge iar Katy Perry il abordeaza intr-un mod temperat alegand cu predilectie rochii diafane cu buline sau in culori pastelate.
Cum poti purta stilul pin-up?
In mod cert, stilul pin-up nu a fost creat pentru a fi purtat de catre femei in mod curent ci era considerat un mod idealizat de a vedea femeia, mai ales ca un obiect sexual al dorintei. Din fericire, astazi intregul arsenal feminin poate transforma o aparitie pin-up intr-o femeie stilata si extrem de increzatoare in sarmul propriu.

Machiaj si par

Machiajul si parul sunt extrem de importante, daca nu primordiale in a-ti construi un look pin-up. Ar fi de preferat ca parul sa fie de lungime medie pentru a-l putea coafa cu bucle stranse la nivelul obrajilor. Machiajul va avea ca piesa de rezistenta ochii, sprancenele si buzele. Astfel, poti realiza un machiaj simplu cu tus negru aplicat printr-o linie groasa creand asfel iluzia unor ochi de pisica, sprancele vor fi puternic conturate cu tus, iar buzele intr-o nuanta de rosu mat.

Vestimentatia retro

Stilul pin-up s-a nascut in anii '40 in care silueta feminina insemna talie de viespe potentata de fustele balon, si sacourile cu umeri rotunjiti. Asadar, poarta si tu cu predilectie rochii cu decolteul in V si maneci trei-sferturi, fuste creion cu sacouri rigide extrem de cambrate. Nu te feri de imprimeurile cu buline sau dantela perforata. De asemenea, stilul military poate fi adaptat si pe tipicul stilului pin-up. Poarta, asadar, jachete stranse cu buzunare aplicate alaturi fuste creion sau ample.

Accesoriile pin-up

Accesoriile pin-up sunt cele care te vor ajuta sa-ti conturezi cu adevarat stilul. Din garderoba ta nu trebuie sa lipseasca ciorapii cu banda, manusile lungi din catifea, palariile cu voaleta, pantofii peep-toe, florile decorative aplicate in par, topuri mulate in dungi marinaresti si genele false.
Stilul pin-up se muleaza perfect pe femeia ce adora sa-si puna in valoare formele prin vesmintele vintage purtate cu atitudine si nonsalanta.
 Surasa < http://www.intrefete.ro/fashion/moda-stil/stilul-pin-up-senzualitate-retro-9141154

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu