sâmbătă, 21 ianuarie 2012

Rasfata-te la tine acasa! Cum sa te simti in propria baie ca la spa




Rasfata-te la tine acasa! Cum sa te simti in propria baie ca la spa
Toate ne-am dori sa mergem la spa si sa ramanem cateva ore bune acolo. Daca bugetul si timpul nu-ti permit sa te simti ca o zeita la un centru spa, transforma-ti baia intr-un sanctuar al frumusetii si al relaxarii!

Inainte de a trece la ritualurile spa propriu-zise ai nevoie de urmatoarele lucruri:
- Intimitate: poate unul dintre cele mai importante aspecte ale experientei spa acasa e sa te asiguri ca ai la dispozitie o ora-doua doar pentru tine. Daca vei fi nevoita sa iesi din cada sa raspunzi la usa sau la telefon cand ti-e lumea mai draga, s-a zis cu relaxarea ta.
- Muzica: daca poti aduce un CD player mic in baie sau in hol, e perfect. Melodiile de relaxare potrivite iti vor topi stresul si te vor face sa visezi la lucruri frumoase.
- Lumina potrivita: vei fi surprinsa cum un anumit tip de lumina poate crea un mediu linistit si zen. Inchide becul si trage perdelele in baie si apoi umple camera cu lumanari mici, aromate.

Iata si cele 5 rasfaturi spa pe care ti le propunem pentru o dupa-amiaza sau o seara numai pentru tine.

Bine ai venit la sauna!
  • Da drumul dusului si lasa-l sa curga la temperatura maxima, timp de 15 de minute. Cand vei intra in baie te vor intampina aburi ca la o sauna veritabila. Umple apoi cada cu apa si pune cateva picaturi din uleiul tau de relaxare preferat (levantica, vanilie sau rozmarin sunt niste alegeri excelente) pe un prospop, pe care iti vei sprijini capul cand stai in cada. E un mod extraordinar de a te relaxa inainte de culcare si te ajuta, de asemenea, sa-ti cureti sinusurile.
  • Exfoliaza-ti pielea cu un scrub delicios!
  • Ai nevoie de o ceasca de zahar brun, una de fulgi de ovaz si una de ulei de masline. Amesteca ingredientele si apoi aplica-le pe tot corpul, in timp ce stai in cada de dus. Maseaza amestecul incet in piele – trebuie sa te bucuri de acest tratament, nu sa-l grabesti. Dupa ce ai masat bine tot corpul, intra sub dus si clateste-te. Pielea ta va fi la fel de fina ca untul.
  • Hraneste-ti parul cu aurul Marocului!
  • Daca ai parul uscat din cauza folosirii dese a placii de par sau a spumei de par, urmatorul tratament il va face matasos si lucios, intocmai ca in reclame. De altfel, trucul urmator este unul dintre preferatele lui Kim Kardashian: intinde pe toata lungimea parului niste ulei de argan, supra-numit „aurul Marocului” (il gasesti la orice magazin naturist), apoi acopera-ti capul cu o casca de dus si lasa-l vreo 2 ore sa intre bine in par. Intre timp, aplica masca de fata sau de maini de mai jos. Dupa cele 2 ore, samponeaza-ti parul si clateste-l bine.
  • Fa-ti un cocktail delicios pentru fata!
  • Pentru urmatorul tratament trebuie sa parasesti baia intunecata si aromata si sa te indrepti spre bucatarie. Ia blenderul si amesteca in el putin iaurt rece, miere, gel de aloe vera si un avocado. Intinde apoi amestecul obtinut pe fata si pe gat, ocolind zona ochilor. Lasa masca sa se usuce timp de 15-20 de minute apoi clateste-o. Te vei simti revigorata si catifelata ca un bebelus.
  • Lasa-ti mainile sa se relaxeze!
  • Daca tot esti in bucatarie, amesteca in blender cateva linguri de smantana sau iaurt, doua picaturi de ulei de arbore de ceai, cinci picaturi de ulei de lavanda, o lingura de ulei de masline si o banana (pentru aroma). Cand consistenta e fina, intinde amestecul pe maini si cuticule. Apoi pune-ti o pereche de manusi (de plastic sau de cauciuc) si lasa crema sa intre in maini timp de 20-30 de minute. Ca sa faci experienta si mai placuta, poti sa te uiti la un episod din serialul tau preferat intre timp. Nimeni nu spune ca nu poti combina spa-ul cu cinema-ul la tine acasa
  • Sursa <http://noifetele.ro/beauty/re_beauty_feature_details.php?id=378

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu