miercuri, 30 noiembrie 2011

Idei pentru un look sexy in sezonul toamna-iarna 2011-2012

Vrei sa fii sexy la o petrecere dar nu stii cu ce anume sa te imbraci si nici nu ai avut timp sa colinzi prin magazine? Iata 10 idei pentru un look sexy, folosind piesele de imbracaminte pe care le ai deja sau elemente noi, aflate in tendinte in sezonul toamna-iarna 2011-2012. Accesoriile folosite intr-un mod neobisnuit, anumite detalii sau un machiaj deosebit sunt numai cateva dintre trucurile pe care le poti folosi.
1. Poarta o piesa de imbracaminte intr-un fel neobisnuit, inovativ
Nu trebuie sa faci cine stie ce inventii vestimentare si nici sa iei decizii de care nu esti sigura.

De exemplu, poarta o camasa clasica la o fusta inflorata, las-o descheiata pana aproap de curea insa ai grija sa nu se deschida si sa ti se vada sanii, uneste doua curele si leaga-le in jurul bustului, poarta un maieu transparent sub o jacheta in asa fel incat sa se vada ca nu mai ai nimic pe dedesubt sau renunta de tot la camasa si infasoara-te in esarfa preferata, cu mare grija sa nu cada de pe tine, etc

2. Poarta ruj rosu
Rujul rosu este poate cel mai simptu truc pe care il pot aplica pentru a fi sexy, si functioneaza la orice tip de tinuta. Foloseste si un contur de buze pentru a le face mai pline si nu exagera cu machiajul pe restul fetei, pentru ca buzele sa fie in centrul atentiei. Poti alege din mai multe nuante de rosu, in functie de culoare tenului - se recomanda rosu aprins pentru tenul alb, deschis, in general pentru persoanele blonde, rosu cu tenta portocalie pentru tenul masliniu si rosu-violet pentru tenul inchis -, insa asta nu inseamna ca nu poti experimenta.

3. Poarta o palarie
Palaria atrage cel mai bine atentia si, in plus, a fost si ramane in tendinte in 2011 si 2012. Alege o palarie in linii clasice, si nu te teme sa experimntezi cu combinatiile.

4. Apeleaza la accesorii in tendinte: cercei pana la umeri sau pandantive supradimensionate
Renunta la seturile de bujuterii si poarta un singur tip de accesorii. In sezonul toamna-iarna 2011-2012 se poara bujuteriile si accesoriile supradimensionate: cercei lungi pana la umeri, pandantive mari sau siraguri late de bratari. Daca ai parul lung, e mai bine sa il legi bine la spate in coada sau coc, pentru a lasa accesoriile sa atraga atentia.

5. Poarta culori metalizate
Poate ca micuta rochie neagra te face sa arati sexy in orice situatie, dar in sezonul acesta la fel sunt considerate si materialele metalizate: auriu, argintiu, cupru, cositor sau plumb... Cauta piese de imbracaminte in culori metalizate, insa cu linie simpla, pentru ca accentul trebuie sa cada pe material si culoare; si renunta la bijuterii foarte vizibile sau machiaj extravagant.
6. Adopta un look exotic
Indiferent spre ce zona te orientezi, un pantalon in stilul salvarilor, iile, detaliile brodate sau orice altceva cu aspect traditional va da un plus de culoare tinutei si va atrage privirile.
7. Joaca-te cu texturile materialelor
Incearca sa creezi o tinuta din materiale cu texturi diferite, vei obtine astfel un aer misterios si toti te vor admira pentru imaginatia si gustul de care dai dovada. Poti alege piese de imbracaminte cu paiete, piele, bumbac, lana, jeans, panza, in, material raiat, etc., pe care le poti combina intre ele pentur a obtine o tinuta foarte interesanta.
Sursa : http://suntfericita.manager.ro

luni, 28 noiembrie 2011

Femeile interesate de mancarea sanatoasa

Mâncarea sănătoasă şi meniurile exotice, comandate la restaurant pe baza a cât mai multe informaţii cerute înainte, sunt tendinţele acestei ierni în consumul alimentar, potrivit unor studii realizate la nivel global şi în România de Unilever Food Solutions, informează un comunicat.


Studiile Unilever Food Solutions arată că oamenii iau decizii bune şi reuşesc să găsească alternative sănătoase şi gustoase atunci când vine vorba de gătitul acasă, însă în cazul meselor servite în oraş se petrece un blocaj, pus pe seama faptului că oamenii nu-şi pot da seama din meniu dacă preparatele au fost gătite sau nu sănătos. Soluţia ar fi aceea ca cei care mănâncă în oraş să îndrăznească să ceară chelnerilor informaţii despre ce urmează să comande. Studiile realizate arată că cei care obişnuiesc să mănânce în oraş vor să fie cât mai bine informaţi, în special cu privire la locul din care vin ingredientele conţinute de mâncarea pe care o comandă şi despre modul de preparare al mâncării. Doresc, apoi, să evalueze într-un mod cât mai riguros aportul nutritiv al ingredientelor din mâncarea pe care o comandă.

Raportul Global cu privire la meniuri, realizat în aprilie 2011 de divizia specializată în soluţii gastronomice a companiei Unilever, arată că există un trend mondial în ceea ce priveşte interesul pentru mâncarea sănătoasă. Pentru Raportul Global Unilever Food Solutions "Ce conţine mâncarea dumneavoastră?" au fost intervievate 3.500 de persoane care servesc masa în oraş cel puţin o dată pe săptămână. Dintre acestea, 87% spun că ar alege preparate mai sănătoase atunci când mănâncă în oraş, dacă ar cunoaşte valorile nutriţionale ale acestora. Au răspuns astfel 49% dintre germani, 72% dintre ruşi şi 77% dintre respondenţii turci.

Unul dintre studiile realizate în România de Unilever Food Solutions, legat de obiceiurile de consum ale românilor (Studiul "Out of home consumption habits", realizat de Synovate pentru Unilever Food Solutions, în martie 2011), arată că femeile sunt mai interesate decât bărbaţii de mâncarea sănătoasă. Bărbaţii români mănâncă la localuri fast food (ex. chebap, shaorma etc.) şi cantine şi preferă carnea de porc, pe când femeile mănâncă în oraş mai degrabă salate şi deserturi şi preferă pastele, salata bulgarească, prăjiturile şi salata de fructe.

"O masă sănătoasă înseamnă în primul rând echilibru. În funcţie de masa din zi pe care o luăm în oraş, putem alege unul sau mai multe feluri de mâncare: tradiţia românească, care înseamnă o supă sau o ciorbă la felul 1 şi o combinaţie între carne, amidonoase şi legume la felul 2, este bună, cu condiţia să alegem echilibrat felurile de mâncare. O ciorbă de văcuţă grasă, eventual cu smântână, se completează bine cu un grătar de pui slab sau de peşte, orez şi o porţie de salată verde sau de varză", spune Rodica Tenu, nutriţionist Unilever Food Solutions. O masă ideală ar fi compusă din legume în stare crudă sau preparate în aşa fel încât să rămână puţin crocante, uleiuri vegetale în locul grăsimilor animale, peşte sau carne slabă în loc de carne grasă, garnitură (cartofi, orez, paste), preparată preferabil prin fierbere sau la cuptor, nu prin prăjire, precizează nutriţionistul.

"Pentru o alimentaţie echilibrată, masa de prânz ar trebui să se încadreze între 700 şi 1.000 kilocalorii, iar cina să nu depăşească 400 de kilocalorii. Nu e bine ca desertul să treacă de 100 de kilocalorii, o alegere potrivită în acest sens e îngheţata, în special cea pe bază de lapte. În rest, e bine să-l întrebi pe chelner cum sunt preparaţi cartofii din garnitură (la cuptor sau la tigaie, în ulei) sau dacă tipul de carne preferat e făcut la grătar sau în tigaie. După aceea, mingea e la tine", adaugă nutriţionistul.

Potrivit aceloraşi studii ale Unilever Food Solutions, vara lui 2011 este una a poftelor exotice. Unul din patru britanici preferă mâncarea indiană, o treime din americani aleg să comande mâncare mexicană atunci când iau masa în oraş, iar mâncarea chinezească se află în topul preferinţelor a 23% dintre germani.

În România, potrivit studiului realizat în martie în sud-estul şi nord-vestul ţării, este preferată mâncarea exotică, în mod special mâncarea chinezească şi mâncarea din restaurantele mixte.

"Un meniu exotic sănătos trebuie să conţină cât mai multe legume, preferabil doar uşor preparate, verdeţuri, peşte sau fructe de mare, carne slabă (preparată la grătar sau înăbuşită - nu prăjită). Mâncărurile exotice sunt, în general, pline de culori, care provin dintr-un univers de legume, verdeţuri, ierburi aromatice şi mirodenii care stimulează secreţiile gastrice şi ajută digestia. Legumele colorate sunt bogate în antioxidanţi, vitamine, minerale şi fitonutrienţi. (...) Foarte atente trebuie să fie persoanele cu alergii alimentare, când comandă un meniu exotic, să se asigure că preparatul pe care îl comandă nu conţine ingrediente cu efect alergogen", mai spune Rodica Tenu.

Nutriţioniştii şi bucătarii Unilever Food Solutions precizează că un meniu comandat la restaurant este o alegere sănătoasă dacă are: o sursă de vitamine şi minerale (legume); o sursă de grăsimi bune sau chiar grăsimi esenţiale Omega 3 şi 6 (peşte gras, ulei vegetal, margarină de calitate sau seminţe oleaginoase); o sursă de proteine cu valoare biologică ridicată (peşte, pui, vită, muşchi de porc); proteine vegetale (mazăre, linte, soia), carbohidraţi cu eliberare lentă (orez, cartofi, paste, pâine integrală). În loc de sucuri îndulcite sunt recomandate apa, limonada sau ceaiul, iar dacă se foloseşte miere pentru a îndulci ceaiul, trebuie ştiut că aceasta se adaugă în ceai după ce acesta se răceşte (de preferinţă sub 40 de grade Celsius).



Sursa : Mediafax

Tradiţii pentru spor şi sănătate de Sfântul Apostol Andrei

În ultima zi a lunii lui brumar, credincioşii ortodocşi îl preacinstesc pe Sfântul Apostol Andrei, întâiul lor ocrotitor spiritual, cel care a propovăduit creştinismul pe meleagurile geto-dacice din Dobrogea. Iniţiat să scrie şi să citească Legea şi cărţile profeţilor chiar din copilărie, Sfântul Andrei rămâne un martor de seamă la cele mai de importante evenimente din zorii creştinismului.


Evanghelia după Ioan aduce mărturie că Sfântul Andrei a fost mai întâi ucenicul Sfântului Ioan Botezătorul. În această calitate, el a asistat la botezul Mântuitorului şi la alegerea celorlalţi apostoli.

Împreună cu fratele său Simon-Petru a fost martor la minunile săvârşite de Iisus şi L-a urmat pe Acesta când le-a adresat îndemnul: „Veniţi după mine şi vă voi face pescari de oameni”. Iar cei doi fraţi, pescari de meserie, au mers după Hristos şi au propovăduit împreună Evanghelia în Sciţia (teritoriul dintre Dunăre şi Marea Neagră) şi dincolo de Prut.


Tradiţia potrivit căreia Sf. Andrei a predicat pe teritoriul locuit de sciţi a fost preluată în Istoria bisericească a episcopului Eusebiu din Cezareea Palestinei. Părintele nostru spiritual, Sfântul Andrei, a suferit când a fost decapitat Sfântul Ioan Botezătorul, a fost alături de Iisus la Cina cea de Taină, a plâns la moartea Mântuitorului, dar s-a întărit în credinţă la Învierea Lui. După Pogorârea Duhului Sfânt, Apostolul Andrei a predicat Evanghelia lui Iisus în misiunea sa de creştinare în Georgia, în Armenia, în sudul Basarabiei şi a ajuns în Dobrogea de azi, fiind singurul apostol al Domnului Hristos care a converit la creştinism populaţia geto-daco-romană din cetăţile acestui ţinut. De la urcarea lui Decebal pe tronul Daciei, raporturile cu Roma s-au înrăutăţit. Cu toate acestea, Sfântul Andrei a hirotonit episcopi şi preoţi în Dobrogea, iar peştera unde acesta a trăit (în comuna Ion Corvin din judeţul Constanţa) a fost primul lăcaş de cult din ţara noastră şi poarta de intrare a creştinismului.
Apostolul şi-a continuat misiunea de creştinare în Bulgaria, în Macedonia şi în Grecia. În oraşul Patras el a zăbovit mai bine de doi ani. În tot acest timp, Sfântul Andrei a reuşit s-o convertească la creştinism şi pe Maximilia, sora lui Egheat, cel mai puternic persecutor al creştinilor din acele timpuri. Pentru cei care se închinau în faţa idolilor, convertirea Maximiliei a fost un neaşteptat afront, care trebuia pedepsit. Biciuit şi pironit pe crucea în formă de X pe care o purta cu sine, Sf. Andrei a sfârşit muceniceşte într-o zi de 30 noiembrie, în anul 87, iar potrivit altor surse, în anul 97, la vârsta de 90 de ani.

În jurul acestei sărbători, numită în popor Moş Andrei, Indrea , Cap de iarnă sau Ziua Lupului, au înflorit o serie de tradiţii practicate de români de-a lungul multor generaţii, din moşi-strămoşi, pentru sporul casei lor şi pentru sănătate:

Belşug din moşi-strămoşi
În ajunul sărbătorii Sfântul Andrei, cel care deschide luna darurilor, este de bun augur ca în fiecare cămin să se pună la încolţit o cană cu grâu, lângă o icoană a Sfântului Andrei. Dacă nu aveţi o astfel de icoană, puteţi confecţiona singuri din carton o cruce în formă de X. Grâul îl puteţi semăna în ajunul sărbătorii până a doua zi la ora 24, udându-l cu grijă, până la Anul Nou. Atunci îl daţi păsărilor, dar nu-l aruncaţi la gunoi. Ritualul acesta anticipează cât de prosper va fi anul în care vom păşi. Dacă este verde şi des , să fiţi siguri că ne vom bucura de multe împliniri.

Cum se alungă ghinionul

În ajunul sărbătorii, gospodinele întorc vasele cu gura în jos, pentru a alunga spiritele, care alungă belşugul din casă şi din localitatea unde se află căminul gospodarului care practică ritualul.

În familiile unde necazurile sunt tot mai numeroase, în special în Basarabia, în Moldova şi în Transilvania, gospodarii aduc în casele lor o icoană a Sfântului Andrei pentru a alunga duhurile necurate, bolile şi paguba. Icoana trebuie sfinţită în ziua praznicului.


De Sântandrei îţi afli ursita
Tinerele necăsătorite prepară în ajunul sărbătorii „Turtica de Andrei”. Asceasta se prepară din făină de grâu, apă, multă sare şi se coace pe plită. Se mănîncă în acea seară, după ce tânăra adresează o rugăciune Sfântului Apostol, să-i fie de folos. Băiatul care apare în vis şi-i aduce o cană cu apă, care să-i potolească setea, o va cerea de soţie în anul ce vine.

Bucatele cu usturoi atrag norocul
Gospodinele care prepară multe bucate care conţin usturoi, vor petrece cu bine iarna. Unii credincioşi ajunează până la amiază, ca să fie iarna blândă, anul îmbelşugat, să aibă noroc în carieră, să se bucure de longevitate şi de sănătate deplină.

Acum, la ţară, se poartă funia cu usturoi la brâu, toată ziua . Ritualul, se spune, apără de boli, alungă primejdiile şi duşmanii şi aduc peţitorii în casă.


În această zi, nu se împrumută nici un obiect din casă şi la sate se fac descântece pentru recuperarea pagubei şi a obiectelor pierdute .
Pentru ca pomii să rodească
În ziua praznicului, în livezi se lipesc cruci făcute din ceară pe scoarţa pomilor care nu mai dau rog bogat .
Pâinea, simbolul belşugului
În ajunul sărbătorii, gospodinele fac o pâine mare, o pun pe un ştergar alb, iar lângă pâinea mare şi rumenă se pune o monedă de argint. Prin împlinirea acestei datini, tradiţia populară spune că în acea gospodărie va fi belşug, sănătate şi armonie.
Untura şi sarea vitelor pentru sporul laptelui
La ţară se îngroapă în grădină un drob de sare, alături de o oală de lut umplută cu untură. Ulcica respectivă stă îngropată în pământ până la Sf. Gheorghe. În ziua acelui praznic, se dezgroapă cele două „leacuri”. Se amestecă untura cu sarea şi cu această pomadă gospodinele ung ugerele vacilor şi mai pun şi în mâncare un strop din acest leac, în fiecare zi, până la Sf. Gheorghe. Există convingerea că ritualul alungă farmecele făcute pentru ca vacile să nu aibă lapte.


Lupul este sprinten în această zi; este singura zi din an când lupul reuşeşte să-şi întoarcă gâtul. De aceea, în zonele de munte, gospodarii nu se duc în pădure după lemne şi păsările rămân închise în coteţe pentru a scăpa de primejdie.

Sursa" http://observator.ro/ . Click.ro

sâmbătă, 26 noiembrie 2011

Ce ne trebuie pentru a fi bogati? (I)

Exista, in constiinta populara, o multime de idei preconcepute referitoare la calitatile de care avem nevoie pentru a deveni sau a fi bogati. Sunt citate o serie de elemente, obtinute din observatii empirice, de cele mai multe ori din surse neverificate, de “mana a doua”, dar a caror revenire obsesiva, prin repetare, le confera legitimitate.

Se spune ca, pentru a deveni bogat, trebuie sa te nasti intr-o familie bogata, sa mostenesti bogatia, sa fii smecher (nu se vorbeste despre inteligenta), insensibil (sa poti “trece peste cadavre”, la modul figurat, desigur), dispus sa incalci legile si sa te asociezi cu persoane care incalca legile.

In prima parte a articolului voi analiza aceste credinte populare, dupa care voi face o lista de calitati care, personal, cred ca trebuie avute in vedere de cei care doresc sa devina si apoi sa ramana bogati.

Credinta populara

Elementele enuntate mai sus, de care auzim “pe strada” sau “de la prieteni”, nu vin din surse sigure. Nu e vorba de persoane care au stat in preajma celor bogati sau care chiar au fost bogati. Ele sunt, de obicei, rezultatul perceptiei indirecte asupra modului in care cei bogati fac banii, concluzii bazate de informatii incomplete sau fragmentate.

Bogat datorita familiei

“Nu poti fii bogat decat daca te nasti bogat”.

Aceasta afirmatie este demontata din start, de multe exemple bine documentate, din mediul de afaceri. Voi da doar doua: primul Rockefeller, care a pornit “de jos”, fiind foarte sarac, si Warren Buffett, care nu are o ascendenta dintr-o familie bogata, ceea ce nu l-a impiedicat sa ajunga printre cei mai bogati oameni din lume.

Mai mult, exista o seama de informatii despre “copii de bani gata” care nu reusesc sa duca mai departe averea familiei, esuand lamentabil in administrarea ei, desi aveau toate conditiile pentru a fi bogati.

Mostenirea bogatiei

“Poti fi bogat daca mostenesti o avere”.


Si aici, evidentele sunt clare. Cele mai documentate cazuri sunt cele ale castigatorilor la loterie. Am scris un articol exact despre acest subiect, care trateaza asa-zisul “blestem al jucatorului la loterie“.

Daca te uiti cu atentie, vezi ca un castig la loterie are exact aceleasi caracteristici cu cele ale unei mosteniri primite inopinat:
•inainte de castig, persoana in cauza nu dispune de o situatie financiara prea buna;
•castigul vine “din senin”, la un moment pe care persoana in cauza nu il poate decide.

Singura diferenta fata de mostenire este ca persoana care obtine castigul la loterie este activa in obtinerea castigului (joaca la loterie), pe cand un mostenitor poate sa primeasca o mostenire fara sa actioneze activ (cu toate ca, de cele mai multe ori, pentru a merita mostenirea de la ruda bogata, mostenitorul a facut cel putin o fapta buna pentru ruda sa bogata).

Oricum, acest gen de avere are sanse firave pentru a fi mentinuta. Mai multe detalii in articolul de care aminteam.

Sa fii smecher

“Priveste la smecheri, toti sunt plini de bani”.



Trebuie sa pornesc, in analiza acestei afirmatii, de la definirea notiunii de smecher. In DEX definitia e clara:


ȘMÉCHER ~ă (~i, ~e) 1) și substantival (despre persoane) Care se orientează cu pricepere în orice situație, trăgând foloase; viclean; hâtru; șiret. 2) (despre manifestări ale oamenilor) Care denotă prefăcătorie; caracterizat prin abilitate; șiret. Zâmbet ~. / Sursa: NODEX

In jargonul adolescentilor, a fi smecher, sau prescurtat “smec” sau “shmek”, este o notiune care inglobeaza atat smecheria definita in DEX cat si ideile/solutiile produse de oameni inteligenti. Ca atare, e vorba de un amalgam pentru ca nu e “cool” sa spui ca o solutie buna a fost data de un om inteligent.

Revenind, termenul de smecher, in constiinta populara, este cel definit de catre DEX. Acest luru presupune ca smecheria este o forma populara, vulgarizata, de inteligenta, de cele mai multe ori dobandita prin achizitionarea de metode sau tehnici, decat prin oferirea de solutii, utilizand o inteligenta cultivata.

Mai mult, termenul de “smecher” este asociat mai ales lumii interlope, “gri” sau “negre”, ca atare este legat de criminalitate si ilegalitate.

Aici este momentul sa insist putin, asupra perpetuarii starii de bogatie. Desi vedem o seama de exemple, mai ales in presa si televiziunea de scandal, exemple de smecheri bogati, trebuie subliniat un lucru important: aceste persoane vor fi, pana la urma, mai devreme sau mai tarziu, deposedate de bogatia lor. Chiar daca nu sunt deposedati integral de bogatie, smecherii vor fi hartuiti, aproape continuu, de sistemul politienesc si judiciar, ceea ce ii va impiedica sa se bucure de bogatia lor. In plus, vor ajunge, de cele mai multe ori, la inchisoare.

Ca atare, obtinerea de bogatie prin smecherii nu este o metoda preferabila, chiar daca functioneaza.

Sa fii insensibil

Acest gen de comportament este observat ca trasatura de caracter la oamenii de afaceri. Se spune despre patroni, manageri sau chiar investitori ca sunt insensibili la suferinta oamenilor, ca pot concedia, dintr-o miscare, mii de oameni, fara sa simta niciun regret.

Cel putin o parte din afirmatie este adevarata: un patron poate, intr-adevar, concedia, dintr-o miscare, mii de angajati, dar numai patronul respectiv si, poate, cateva persoane foarte apropiate, pot sti ce se intampla in sufletul lui. Pe de alta parte, aceasta situatie se incadreaza in asa numita dilema morala. Sa-ti dau un exemplu.

Sa zicem ca asisti la o situatie tragica: un tren personal cu o suta de pasageri se indreapta spre un macaz. Macazul dirijeaza trenul spre doua linii. O linie se indreapta spre o prapastie, pentru ca podul peste prapastie s-a surpat, iar pe a doua linie se afla blocata o masina, care e defecta si in care se afla patru persoane care nu pot sa iasa din masina.
Tu te afli la macaz si poti sa-l folosesti. Spre care dintre linii vei indrepta trenul? Atentie, chiar daca nu faci nimic, ai luat o decizie!

Revenind la patron: daca ia decizia de a concedia mii de oameni, mii de oameni vor ramane fara slujba, dar va salva compania si alte zeci de mii vor avea, in continuare, de lucru. Daca nu concediaza mii de oameni, compania da faliment. Decizia ii apartine.

Dupa cum vezi, aceasta caracteristica a insensibilitatii, care pare sa apartina oamenilor bogati, poate sa fie perceputa asa, in anumite situatii, din lipsa de informatii complete.

E adevarat, se pot intalni persoane bogate care iau decizii de afaceri fara sa se gandeasca la angajati. In schimb, se poate observa tot mai mult o noua abordare in privinta managementului resurselor umane, care ne arata ca tot mai multe companii tin seama de consecintele deciziilor lor cand e vorba de angajati. Fac acest lucru fie din dorinta de a-si mentine o buna imagine publica, sau din dorinta de a-si creste profitul, sau din alte motive. Nu conteaza motivele, pentru ca se pare ca acest gen de politica aduce, de multe ori, avantaje acelei afacerii.

Activitate infractionala

“Oamenii bogati incalca legile, dar sunt destul de puternici sa nu le pese”.

Sigur, exista asemenea exemple. Ele apar cand se analizeaza o situatie rupta din context sau din desfasurarea intregii linii temporale. Sa luam exemplu lui Sorin Ovidiu Vantu: a “dat teapa” FNI si, cel putin cativa ani, nu a suportat consecintele legii. Cu toate acestea, mai apoi, pentru ca a continuat sa-si conduca afacerile in acelasi mod, a ajuns sa fie urmarit de procuratura, arestat si apoi eliberat, citat in procese, iarasi arestat si eliberat, intr-un circ permanent pe care il putem urmari cu deliciu in presa de scandal.

Te intreb: chiar daca a scapat pentru moment, faptul ca acum e hartuit permanent, este putin lucru? Ti-ar placea sa duci o asemenea viata?

Dupa cum vezi, din analiza de mai sus, elementele pe care constiinta publica le desemneaza a fi cele care determina sau ajuta un om sa fie bogat nu sunt definitorii. Mai mult, ele nu stau la baza realitatii, pentru ca, de cele mai multe ori, sunt desprinse din context sau din linia temporala, fiind doar situatii limitate in timp.

In partea a doua a articolului voi analiza care sunt calitatiile si situatiile care te ajuta sa devii bogat si sa poti sa-ti mentii, timp indelungat, aceasta bogatie.
Sursa : http://www.empower.ro/bani/ce-ne-trebuie-pentru-a-fi-bogati-i/

Funky and Salon va invita la Health & Beauty Expo

Health & Beauty Expo este un concept international, care uneste sub acelasi acoperis doua concepte primordiale pentru fiinta umana: sanatatea si frumusetea.

Datorita succesului pe care acest tip de eveniment il inregistreza pe plan international, MH Media Solution aduce acest concept in Romania si ii invita pe toti cei interesati de domeniul sanatatii si frumusetii sa participe in fiecare an la aceasta expozitie.
Health & Beauty Expo porneste de la ideea ca frumusetea merge mana in mana cu o viata sanatoasa. Orice persoana, cu adevarat sanatoasa, radiaza de frumusete si orice persoana, cu adevarat frumoasa, radiaza de sanatate.
In ultimii ani, industria sanatatii si a frumusetii a evoluat atat de mult, incat trebuie sa depunem tot efortul pentru a tine pasul cu aceasta evolutie. Ne trebuie un loc unde sa aflam care sunt ultimele realizari in domeniul sanatatii si frumusetii si sa le alegem pe cele mai benefice pentru noi.
Nota: MH Media Solution este o companie specializata in organizarea de evenimente ce isi propun pe de-o parte informarea si educarea populatiei in domeniul sanatatii, echilibrului si frumusetii iar pe de alta parte promovarea eficienta a tuturor companiilor care ofera produse si servicii in aceste domenii.

vineri, 25 noiembrie 2011

Protejeaza-ti parul cu ajutorul produselor profesionale - Visible Repair-Londa Professional

Factorii externi precum vantul, poluarea sau razele soarelui au efecte nocive asupra parului, transformandu-l intr-unul tern, uscat si foarte greu de aranjat. Totodata, daca nu utilizezi cum trebuie sau exagerezi cu folosirea accesoriile precum, feonul, placa, ondulatorul produsele de styling , nu aplici corespunzator vopseaua, risti ca parul tau sa se degradeze.
                    
Putem sa ne protejam de aceste efecte si sa hidratam parul degradat chiar cu produse din bucataria noastra, la indemana oricui si nu foarte costisitoare.Părul degradat este fragil, lipsit de strălucire şi conferă un aspect neîngrijit. Dar există modalităţi prin care îi poţi reda strălucirea şi sănătatea.  Deteriorarea părului constă în uscarea exagerată a firelor şi în desprinderea cuticulelor (celule aflate la suprafaţa firului de păr) care, în mod normal, reflectă lumina şi îi dau aspectul strălucitor. În general, pentru a reda sănătatea firelor de păr este nevoie de hidratare intensivă, de hrănire şi de obţinerea aplatizării cuticulelor. Aceste trei lucruri se fac cel mai eficient cu ajutorul produselor profesionale. Variantele pe care ţi le propun stilistii sunt: tratamente restructurante, destinate părului care riscă să se rupă, tratamentele pentru păr deshidratat, care îi ameliorează aspectul, şi cele destinate vârfurilor degradate.       
Gama Visible Repair a fost creat in mod special pentru parul tratat chimic, deteriorat si poros. Radialux Micro-Ionii sunt atrasi ca un magnet spre portiunile afectate, reparand structura firului de par umpland micro-crapaturile ce exista in cuticula. Cu cat este mai deteriorat firul de par cu atat incarcatura negativa (-) din cortex este mai puternica si mai multi Radialux Micro-Ioni sunt absorbiti. Formula speciala iti va lasa parul moale, stralucitor si usor de pieptanat. Avand in compozitie un mix special e ingrediente precum Panthenolul, parul este protejat impotriva factorilor daunatori.  Alege produsele profesionale optime pentru ca parul tau sa capete hidratare, stralucire si vitalitate.
SAMPON VISIBLE REPAIR   Repara instanat, hraneste si curata parul degradat . Ofera parului o structura echilibrata, straluceste si il face mult mai matasos.

EXPRESS  CONDITIONER  Repara vizibil structura parului degradat. Ofera flexibilitate stralucire si catifelere firului de par .

MASCA INTENSIVA Repara instant paul degradat.
Masca intensiva ce  hraneste parul, oferindu-i stralucire si facandu-l mult mai usor de pieptanat .

CONDITIONNING BALM Repara instant parul degradat de la radacina pana la varfuri .
Efect anti-static oferind stralucire. Nu se clateste .

ULEI DE VARFURI ENDS BALM Repara si ajuta la prevenirea varfurilor despicate.  
Ajuta la repararea varfurilor despiate si la prevenirea acestora. Nu se clateste


VISIBLE REPAIR SERUM- Filola soc ce repara intens zonele cele mai afectate  Rezultatul este un par mult mai sanatos si frumos .

Tratamente naturiste pentru ingrijirea parului in sezonul rece

Sezonul rece prezinta factori de agresiune pentru par: frig, umiditate, treceri bruste de la cald la rece, vant, zapada – toate acestea ducand la deshidratarea si degradarea firului de par.

Cum stii ca ai un par degradat?

Cateva semne trebuie sa te informeze cu privire la starea de sanatate a parului tau:

- prezinti foarte multe fire rebele – firul de par se rupe repede pentru ca este degradat si fragil;

- caderea parului reprezinta o problema frecventa pentru tine;

- prezinti varfuri despicate;

- parul este lipsit de vitalitate, fara stralucire;

- te confrunti cu matreata;

Tratamente naturiste pentru ingrijirea parului in sezonul rece

Balsam natural pentru par

Se recomanda sa folositi o data la doua zile sau doar dupa spalarea parului un balsam natural sau profesional care va hraneste si hidrateaza parul, mentinandu-l sanatos si puternic pe toata lungimea sa. 

Cum se prepara acest balsam natural pentru par?

Aveti nevoie de un recipient spray gol sau unul ramas de la un alt balsam spray sau ulei de masaj, de corp etc. Recipientul poate avea un volum egal sau mai mare de 200 ml.
Se amesteca urmatoarele ingrediente:

- 5 linguri de ulei de masline extravirgin;

- Zeama de la o jumatate de lamaie (fara pulpa);

- O jumatate de sticluta de Vitamina A uleioasa;

- 3 fiole de vitamina E sau 45 de capsule sparte;

- O sticluta de ulei de ricin;
Se amesteca bine ingredientele care se pun direct in recipientul spray. Ca recomandare, este indicat sa gasiti un recipient care nu lasa lumina sa treaca pentru ca grasimile (uleiurile folosite) rancezesc in prezenta luminii. Se vor aplica maxim trei pufuri de balsam dupa spalarea parului pentru cel normal/gras sau la doua zile pentru parul uscat.
Spalarea parului

Spalarea parului trebuie sa se faca cu un sampon adecvat scalpului si nu firului de par, sunt sampoane special destinate acestui aspect.

De exemplu sunt persoane care au scalpul gras, dar parul uscat. Tratand scalpul, tratam si probleme parului in marea lor majoritate, exceptie facand problemele parului de cauza interna (carente de vitamine, scaderea depozitelor de feritina sau vitamina D, tulburari endocrine etc.).
Este indicat sa folositi balsam de par si la final sa va clatiti parul cu una din urmatoarele solutii:
- un litru de apa in care dizolvati zeama de la o jumatate de lamaie (atentie, este indicat parului blont pentru ca lamaia decoloreaza);
- un litru de apa cu doua linguri de otet;
- infuzie de musetel sau urzici (doua plicuri sau doua linguri de planta uscata) ;
Spalarea parului este recomandata de doua ori pe saptamana.

Sfaturi pentru un par sanatos:

- nu va uscati parul cu foen la temperaturi maxime sau la flux maxim de aer;

- nu va pieptanati parul cat inca este umed. Parul ud este mai fragil, se rupe usor apoi capatati aspectul unei coafuri cu multe fire rebele;

- nu folositi excesiv si necorespunzator produse de coafare a parului precum spuma de par, fixativ etc.;

- incercati formule blande pentru vopsirea parului – vopseaua de par va poate degrada ireversibil radacina firului de par, ducand la imbatranirea precoce a prului, imbatranire manifestata prin albire si caderea timpurie a parului daca aceasta nu este utilizata corespunzator. Cereti sfatului unui specialist.

- folositi produse naturale sau profesionale pentru par precum balsamul de mai sus si masti homemade;

- adoptati o dieta sanatoasa pentru par – de multe ori probleme parului au o cauza interna, fiind secundare unor dereglari metabolice;

- hidratati-va suficient pentru a va mentine sanatatea si frumusetea. Cel mai bun lichid pentru hidratare este apa.

 Sursa: http://healthy.kudika.ro/articol/healthy~frumusete

joi, 24 noiembrie 2011

Cum tratezi infectiile la unghii?

Cand infectia de la unghie este usoara si afecteaza doar o mica parte din deget, cu simptome putine sau aproape absente, multe persoane aleg sa lase infectia netratata. Cu atat mai mult cu cat medicamentele pot avea efecte secundare grave.
Intr-un numar mic de cazuri, infectia se poate rezolva de la sine. Insa, de cele mai multe ori aceasta se inrautateste sau se extinde si va trebui tratata.

Daca ai de gand sa lasi infectia sa se vindece de la sine, verifica in mod constant starea acesteia, pastreaza-ti unghiile taiate scurt si intotdeauna sterilizeaza forfecutele si pilele utilizate inainte sa treci si la ingrijirea celorlalte unghii.

Metoda medicamentoasa
Comprimatele antifungice aproape intotdeauna te vor scapa de problema, dar acestea trebuie luate cel putin 6-12 saptamani si nu sunt deloc ieftine. In plus, nici nu impiedica reaparitia infectiei.

Intotdeauna discuta optiunile de tratament cu doctorul tau pentru ca multe medicamente au efecte secundare si nu pot fi luate in combinatie cu alte tratamente.

Daca totusi alegi sa-ti tratezi infectia cu medicamente antifungice, trebuie sa urmezi cu rigurozitate tratamentul. Altfel, risti sa ti se dezvolte rezistenta la acestea si sa apara o infectie mult mai severa.

Lacurile de unghii antifungice
Lacurile de unghii antifungice sunt deosebit de utile in cazul in care infectia se afla catre varful unghiei. Dar nu vei vedea rezultate prea eficiente daca infectia este severa sau s-a extins pe pielea din jur. Aceste lacuri de unghii trebuie utilizate cel putin sase luni si exact asa cum scrie pe prospect.

La extreme
Cand unghiile sunt afectate de infectii severe, medicul iti poate recomanda eliminarea completa a acestora. Procedura implica o operatie simpla, ce necesita doar anestezic local si va fi urmata de medicatie antifungica, fie pe cale orala, fie aplicata pe rana pentru a preveni cresterea unghiilor infectate.

Desi indepartarea unghiilor este un tratament extrem, de multe ori poate fi mai eficient si mai rapid decat alte metode.

Tratamente home-made
Exista multe tratamente pe care le poti prepara si utiliza acasa pentru infectiile fungice. Ele sunt insa bune numai pentru cazurile de infectie usoara.

Tine degetele afectate pentru 20 de minute in fiecare zi intr-o mixtura din doi litri de apa si o ceasca de otet de mere, plus 10 picaturi de ulei esential de lavanda.

Dupa inmuiere, usuca unghiile si pielea din jurul lor si aplica parti egale de ulei de levantica si ulei din arbore de ceai. Urmeaza acest tratament nu doar dupa baile in apa cu otet, dar si in fiecare dimineata si seara, inainte de culcare.

In cele din urma, o data la doua zile, aplica un strat gros de unguent pe baza pe petrol ce cotine si ulei de eucalipt si apoi acopera cu manusi sau o bucata de pansament lasand tratamentul sa-si faca efectul peste noapte.
Sursa: http://www.csid.ro/health

Traieste sanatos! Afla care sunt cauzele,simptomele si tratamentele glandei suprarenale.

Te simti foarte obosita, nu mai ai chef de nimic, nu mai poti face fata stresului? Somnul pare ca nu mai are nici un efect si nu stii ce e cu tine? S-au putea sa fie din cauza glandei suprarenale. Disfunctiile acesteia te-au dat peste cap. Citeste mai departe ca sa afli ce e de facut.


Ce este glanda suprarenala?


Suprarenalele sunt glande endocrine mici, triunghiulare, situate in partea de sus a rinichilor. Acestea regularizeaza raspunsul corpului la stres prin sinteza catecolaminelor si a corticosteroizilor, inclusiv a adrenalinei si cortizolului. Functionarea ineficienta a glandelor suprarenale poate duce la oboseala lor.

Din cauza disfunctiei acestor glande, nivelul cortizolului din corp scade. Iar acesta este necesar pentru a lupta contra stresului si infectiilor. Insuficienta suprarenala poate da nastere la o serie de probleme de sanatate. Ele pot perturba metabolizarea zaharului din sange, ducand la oboseala si slabiciune.

Cauzele oboselii suprarenalelor


Una dintre cele mai frecvente cauze si adesea trecuta cu vederea este oboseala sau infectia severa care da nastere la o reactie inflamatorie. Stresul, pe de alta parte, este cea mai comuna cauza a problemele glandelor suprarenale. Stresul excesiv este cauzat uneori de o activitate zilnica intensa, schimbarea job-ului, decesul cuiva drag, probleme din cuplu si/sau alte boli fizice.

Alti factori ce contribuie la stresul glandelor suprarenale sunt sentimentele de frica, furie, vina, depresie, anxietate, exercitiile excesive, fortari fizice sau mentale, lipsa de somn, traumele, operatiile chirurgicale, expunerea la substante toxice, durerea cronica, infectia cronica, digestia proasta, bolile cronice, nivelul scazut al zaharului din sange si deficientele nutritionale.

Etapele oboselii glandelor suprarenale

In prima etapa, ca raspuns la cresterea nivelului de stres, este secretat un nivel mai mare de adrenalina. Cortexul suprarenal este stimulat sa produca cortizol sau alti hormoni in exces.

Cea de-a doua etapa, cunoscuta ca stadiul de adaptare sau rezistenta incepe cand exista deja un stres continuu. Atunci, nivelul excesiv de hormoni ai glandei suprarenale este sustinut. Ei sunt secretati pentru a creste nivelurile de zahar din sange si tensiunea arteriala. Corticosteroizii sunt produsi de cortexul suprarenal pentru a dezvolta reactia de rezistenta.

Cea de-a treia etapa este cunoscuta sub denumirea de epuizare. In aceasta etapa, capacitatea organismului de a face fata la stres este epuizat. Hormonii suprarenali scad de la nivelul excesiv la unul extrem de scazut. Atunci apare epuizarea suprarenala. Ceea ce inseamna: toleranta scazuta la stres, epuizarea progresiva a fizicului si psihicului, diferite boli si apoi colaps total.
Simptome ale oboselii glandelor suprarenale

- somn nerevigorant;

- oboseala si epuizare excesiva;

- pofta pentru alimente dulci sau sarate;

- senzatia ca esti depasita sau nu poti face fata stresului;

- rezistenta scazuta, recuperare lenta in urma exercitiilor;

- functii imune scazute;

- dificultate in concentrare;

- digestie slaba;

- sindrom premenstrual accentuat sau dificultati dezvoltate in timpul menopauzei;

- sensibilitate extrema la frig;
- tensiune arteriala constant mica;
- tendinta de a castiga in greutate si incapacitatea de a slabi;
- tendinta de a tremura cand te afli sub presiune;
- frecventa ridicata de a face gripa sau alte boli respiratorii;
- reducerea poftei de sex;
- te simti mai bine brusc dupa masa, dar pentru o perioada scurta;

- durere in partea superioara a spatelui (zona cervicala) fara motive aparente;
- te simti mai bine cand esti eliberata de stres, spre exemplu atunci cand te afli in vacanta.
Alte semne ale oboselii glandelor suprarenale sunt diferite alergii alimentare, palpitatii, scaderea capacitatii de a gestiona stresul, lipsa de energie, scaderea temperaturii corpului, hipoglicemia, piele uscata si subtire, caderea inexplicabila a parului, nervozitatea si dispepsiea (tulburare a procesului de digestie manifestata prin dureri, balonari etc.).

Cum te tratezi?

Tratamentul pentru oboseala glandelor suprarenale include un regim alimentar adecvat si modificari ale stilului de viata. Dieta ar trebui sa contina o cantitate suficienta de proteine si carbohidrati complecsi.

Sunt de evitat fast-food-urile, cafeaua, sucurile carbogazoase si mancarea procesata, tigarile si alcoolul. Ai nevoie sa faci cateva exercitii cum ar fi cele de yoga, respiratie profunda, plimbari pe jos sau meditatie.

Suplimentele nutritionale sunt importante pentru hranirea si consolidarea glandelor suprarenale. Aceasta te ajuta la restabilirea functionarii sanatoase a lor.

Utilizarea extractelor de cortizol suprarenal, vitamina B complexa, inlocuitoare de cortizol, Cordiceps (supliment nutritiv natural), DHEA (antidotul stresului si hormonul intineririi), L-Theanine (aminoacizi), Licorice (suplimente nutritionale), acid pantotenic, Pregnenolone (supliment alimentar) etc. sunt utile in tratarea oboselii suprarenale.

Cel mai bun mod de a-ti testa sanatatea glandei suprarenale este sa-ti masori nivelurile cortizolului si al DHEA printr-un test de sange.

Sursa: http://www.csid.ro/health

miercuri, 23 noiembrie 2011

Ce spune machiajul despre tine

Stilul în care te machiezi spune multe despre personalitatea ta, dar şi despre impresia pe care o faci celor din jur. Când alegi să-ţi accentuezi anumite trăsături ale chipului cu tehnici de machiaj transmiţi anumite mesaje. Practic, stilul de machiaj pe care îl adopţi zi de zi te conturează ca om în ochii celorlalţi.

Femeia cu smokey eyes este misterioasă

Acest tip de machiaj presupune să aşezi pe pleoape mai multe tonuri de culoare şi să le faci să se întrepătrundă cu ajutorul unei pensule. Vorbim de un machiaj în degrade, care îţi oferă un aer misterios, de care eşti perfect conştientă. În relaţia cu un bărbat preferi să stai în banca ta şi să-l laşi pe el să facă primul pas. Deşi nu faci nimic ca să ieşi în evidenţă, bărbaţii din jurul tău sunt atraşi de magnetismul tău sexual. Machiajul de tip smokey eyes îţi oferă sex appeal, iar bărbaţii nu-şi pot lua ochii de la tine.

Femeia cu buze roşii este vulcanică



Încerci să-ţi rujezi buzele cât de des ţi-o permite contextul într-o nuanţă sângerie? Atunci ai în sinea ta un entuziasm vulcanic, care te face să acţionezi mai mereu impulsiv. Ţii cont în primul rând de ce te face pe tine fericită şi, mai apoi te gândeşti şi la cei de lângă tine. Eşti o femeie curajoasă, care obţine tot ce-şi propune. Bărbaţii sunt atraşi de latura ta aventuroasă şi vor să te îmblânzească.

Femeia cu ochi de pisică este atentă la detalii

Machiajul tău este natural şi mizează pe trasarea unei linii pe pleoapa superioară? Dacă adori codiţele din creion, care-ţi fac ochii de pisică, atunci ar trebui să ştii despre tine că ai o forţă interioară deosebită. Ai mare încredere în forţele tale şi eşti genul de femeie atentă la detalii, care ştie să pună punctul pe i. Bărbaţii din jurul tău te percep ca pe o tipă senzuală şi pretenţioasă, care are multe de oferit.

Femeia cu pleoape în nuanţe pastel este romantică

De obicei optezi în machiaj pentru nuanţarea pleoapelor în culori pastel? Ar trebui să ştii că ochii conturaţi cu farduri pastelate denotă că ai o fire inocentă şi feminină, în  acelaşi timp. Acest tip de machiaj îi face pe bărbaţi să te aprecieze pentru frumuseţea naturală şi să îşi dorească o relaţie romantică cu tine.

Femeia care îşi accentuează pomeţii este sociabilă

Când te machiezi, îţi place să-ţi pui în valoare pomeţii cu blush-uri de diferite nuanţe? Accentuarea obrajilor spune despre tine că eşti o fire prietenoasă şi sociabilă. Obrajii în nuanţe roz reprezintă pentru bărbaţii care te privesc un semn al tinereţii şi vitalităţii. Reprezentanţii sexului opus sunt atraşi de firea ta veselă şi adoră să converseze cu tine.

Femeia care se machiază în culori stridente adoră provocările


Îţi place ca machiajul tău să aibă o pată de culoare, indiferent că e vorba de un contur al ochilor sau de buzele tale? Eşti perfect conştientă că atragi atenţia cu machiajul tău şi îţi place acest lucru. Adori provocările şi eşti, cel mai adesea, într-o competiţie cu tine însăţi. Bărbaţii rămân fascinaţi de temperamentul tău, dar şi uşor intimidaţi.

Femeia care îşi conturează sprâncenele cu creionul ştie ce vrea

În machiajul tău pui accentul pe conturul sprâncenelor? Ştii, probabil, că forma lor îţi modifică decisiv trăsăturile feţei, aşa că ele merită o atenţie deosebită. Dacă ai descoperit acest lucru, înseamnă că eşti o tipă perfecţionistă, care nu se dă bătută cu una, cu două. Eşti genul de femeie care comunică mult din priviri. Pentru tine contează rezultatele, nu intenţiile. Modul în care te uiţi pe sub sprâncene le transmite bărbaţilor că eşti o tipă care nu se lasă uşor impresionată. Aşa că reprezinţi o provocare pentru mulţi!

Femeia care se machiază natural nu ţine cont de aparenţe

Machiajul minimalist spune despre tine că nu ţii cont prea mult de aparenţe, dar ştii că unele aspecte din exterior contează enorm. Aşa că foloseşti rimel şi balsam de buze, dar nu aplici tehnici complicate de machiaj. Bărbaţilor le transmiţi că te simţi perfect în pielea ta, motiv pentru care nu încerci să faci tot felul de îmbunătăţiri. În ochii sexului opus pari o femeie sinceră, stăpână pe sine şi echilibrată, ceea ce le stârneşte admiraţia.

Traieste la maxim provocarea anului: fii make-up Star!

Este momentul sa vorbim despre culori, talent, creativitate, frumusete si faima! Si toate astea pentru ca Oriflame a lansat o provocare celor pasionati de machiaje, de lumea modei si a frumusetii.
Intra si tu in echipa Oriflame! Avantajele vorbesc de la sine: Ai reducere la toate produsele, oportunitatea unica de a-ti mari veniturile si de a te distra in acelasi timp! si bineinteles ai acces la toate programele noastre de afacere, produse si frumusete! Pentru mai multe informatii contactati-ne la adresa de mail
funkyandsalon@yahoo.com sau la nr de tel 0726.091.591.
Inscrie-te in preselectia care a inceput la 1 Noiembrie, prezinta-ti portofoliul de machiaje si bucura-te de sustinerea prietenilor tai intr-o competitie incendiara!

Tot ce trebuie sa faci este sa participi la concurs!
Vreau sa fiu make-up STAR!

Castigatorul preselectiei va face parte dintr-o echipa prestigioasa si se va bucura de aparitii in reviste, TV si la evenimentele Oriflame.
Oriflame asigura traininguri de specialitate in strainatate si un venit stabil noului make-up STAR!
Totul depinde de voi, artistii talentati, care va inscrieti pe site-ul
dedicat preselectiei si cuceriti juriul Oriflame!
Castiga FAIMA!
Iar daca nu esti inca expert in machiaje, dar iti place lumea frumusetii, Oriflame ti-a pregatit si tie ceva special: poti castiga produse cosmetice profesionale daca … ne convingi ca stii sa comentezi!

Posteaza pe pagina de facebook Oriflame –
www.facebook.com/oriflamero comentarii la poza zilei sau filmul de machiaj al saptamanii si castiga premiile oferite de Oriflame! Surprizele se vor tine lant pe toata perioada preselectiei, trebuie doar sa stai pe-aproape!


Castiga premii Oriflame!

luni, 21 noiembrie 2011

ABC-ul fetelor

De curand, nu mai esti fetita care se juca cu papusi, incepi sa te studiezi in oglinda, vrand sa fii cat mai frumoasa si cu o tinuta desavarsita. Tineretea este minunata, dar frumusetea in plina evolutie trebuie cultivata si ingrijita. Este cat se poate de firesca sa vrei sa-ti maresti frumusetea, fara sa fii vanitoasa sau cocheta. 
Nu uita, timpul nu iarta si pielea nu va ramane la fel de frumoasa ca in aceasta perioada, este important sa nu te neglijezi si sa incerci sa iti oferi tot ce este mai bun.
Ingrijirea corpului
Gimnastica si sportul. Acorda cel putin 10 minute dimineata pentru a-ti mladia corpul. Gimnastica trebuie sa iti accentueze gratia, sa iti dea energie si vigoare. Exercitiile musculare influenteaza in bine si starea psihica, iar increderea in sine creste. Gimnastica zilnica trebuie sa constituie si o adevarata placere nu numai o necesitate.
Practicarea unor sporturi contribuie la calirea organismului, la mentinerea siluetei si la dezvoltarea armonioasa a corpului.Citeste mai mult
Ingrijirea tenului
Se stie ca la varsta de 20 de ani, celulele incep sa isi piarda din vitalitate, iar in jur de 30 de ani, din lipsa de ingrijire sau datorita unei ingrijiri necorespunzatoare, pielea devine mai aspra, porii dilatati, apar riduri ascunse etc.
Este important ca inca din tinerete sa se cunoasca tipul de piele pentru a sti ce fel de ingrijire trrebuie acordata, pielea putand fi normala, uscata, grasa sau seboreica si chiar mixta.
Pielea frumoasa trebuie intretinuta cu un sapun bun, un lapte demachiant si chiar de la varsta de 20 de ani, sa se aplice o crema hidratanta. Citeste mai mult
Ingrijirea parului constituie un element important pentru mentinerea sanatatii acestuia. Tapatul zilnic, fixativele, permanentele si vopsitul au mai tarziu consecinte negative asupra parului. Nu trebuie sa iti fie indiferent modul cum te coafezi. Alegerea coafurii se face in raport cu forma obrazului si mai putin in functie de moda.
http://www.beautyonline.ro/articles/ABC-ul-fetelor2.html

Festivalul International de Film DaKINO 2011

               Cea de-a 21-a editie a Festivalului International de Film DaKINO va avea loc in perioada 21- 26 noiembrie la Cinematografele Patria, Scala si Noul Cinematograf al Regizorului Roman (NCRR) din cadrul Muzeului Taranului Roman.

Festivalul DaKINO revine anul acesta la structura sa initiala, aceea de Competitie de scurtmetraj fictiune si animatie, filmele selectate de catre criticul de film Irina-Margareta Nistor concurand pentru Trofeul DaKINO, Cea mai buna regie, Cea mai buna imagine si respectiv Premiul Special al Juriului. In plus, publicul va acorda prin vot premii pentru Cel mai bun scurtmetraj si respectiv Cel mai bun documentar din cadrul sectiunii Brilliant Docs.

Gala de Deschidere a celei de-a 21-a editii a DaKINO va avea loc luni, 21 noiembrie la Cinematograful Patria si va fi urmata de proiectia in avanpremiera in Romania a celui mai recent film al regizorului David
Cronenberg, Metoda Periculoasa/ A Dangerous Method, prin amabilitatea Odeon.

Cu Keira Knightley, Michael Fassbender, Viggo Mortensen si Vincent Cassel in rolurile principale, A Dangerous Method evoca relatia intensa dintre Carl Jung- Fassbender si Sigmund Freud- Mortensen si, prin intermediul acesteia, inceputurile psihanalizei. A Dangerous Method a avut premiera la Festivalul International de Film de la Venetia 2011- Competitia Oficiala.

Castigator a numeroase premii Genie, David Cronenberg este cunoscut publicului pentru Crash (1996), eXistenZ (1999), Spider (2002) si A History of Violence (2005). Filmografia sa include titluri precum The Dead Zone (1983), Videodrome (1983), The Fly (1986), Dead Ringers (1988), Naked Lunch (1991), M. Butterfly (1992) si Eastern Promises (2007).
http://metropotam.ro/evenimente/Festivalul-International-de-Film-DaKINO-2011-event6822611186/

sâmbătă, 19 noiembrie 2011

Splendoarea FERICIRII !

Fericirea se manifesta prin abundenta , frumusete si splendoare. In manifestarea universului, nu se afla nici saracie nici zgarcenie: nimic nu este cuprins numai in cercul nevoilor. Iata cum curg izvoarele luminii din milioane de stele pe cer. Abundenta culorilor, caldurii si a vietii izvoraste din ele: Aceasta-i spendoarea fericirii!

Tratament cosmetic natural cu ulei de masline pentru acasa

Folosit in cosmetica, uleiul de masline are numai efecte benefice pentru tenul dvs. Un tratament cosmetic inseamna intotdeauna un tratament natural si hidratare. Fiind considerat ca un “ulei al frumusetii”, uleiul de masline a inceput sa fie din ce in ce mai utilizat sub forma unor masti pentru fata atat acasa cat si in saloanele de infrumusetare si intretinere corporala. Cu ajutorul multor retete naturiste oricine poate avea o piele hidratata si catifelata. Comunica prin noul look ceea ce simti : esti pregatita pentru venirea sarbatorilor de iarna?

Masca pentru fata cu ulei de masline si alte retete naturiste

Foloseste o data pe saptamana o masca pentru fata dintr-o lingura de ulei de masline si un ou. Se amesteca bine masca pentru fata si apoi se aplica imediat. Efectele acestei retete naturiste sunt rapide si benefice: un ten mai luminos si riduri mai estompate. Pentru un tratament natural se pot aplica comprese care se lasa sa actioneze cel putin 20 de minute. Dupa indepartarea cu apa calduta se poate aplica si un tratament cosmetic sau o masca pentru fata. Orice reteta naturista pentru ten trebuie sa contina ulei de masline. Pentru un ten bronzat, un tratament natural este format  dintr-o lingura ulei de masline si un morcov ras. Un tratament cosmetic care ii va da stralucire tenului tau este compus din o lingura de ulei de masline si 2 linguri de smantana proaspata. O masca pentru fata dintr-o lingura de ulei de masline si zeama de la un sfert de lamaie are efect astringent si de hidratare. Ce poate fi mai simplu decat aceasta reteta naturista benefica pentru orice tip de ten ?

Produse pe baza de ulei de masline pentru orice tratament cosmetic

Folosit ca un aliat al frumusetii in tratamente cosmetice precum masca pentru fata, uleiul de masline este potrivit pentru orice reteta naturista. Recunoscut ca un pretios ajutor al sanatatii, specialistii recomanda aplicarea unei masti pentru fata cu ulei de masline cel putin o data pe saptamana. In demachierea cu ulei de masline presat la rece se poate adauga putina crema de fata. Efectele in folosirea unei astfel de masti pentru fata sunt imediate si vizibile : o piele mai catifelata si mai neteda. Cremele hidratante ce au la baza ulei de masline si miere si sunt recomandate pentru toate tipurile de ten. In saloanele de cosmetica apar mereu noi tratamente naturale cu ulei de masline ce previn imbatranirea tenului.

Sfaturi Info-ghid : Uleiul de masline este prietenul oricarei femei ! Incercati si dvs. o masca pentru fata si un tratament natural cu ulei de masline si veti vedea cum tenul dvs. va avea numai de castigat.

Sfaturi : info-ghid.com

Colectia H&M pentru femei Toamna - Iarna 2011-2012









In sezonul toamna - iarna 2011 - 2012 colectia pentru femei de la H&M are influente din moda anilor '70. H&M a dat o nota moderna stilului retro. Ei ne propun culori calde precum camel, visiniu, coniac, dovleac si maro, inclusiv imprimeuri. Piesele cheie sunt haine clasice, hanorace, blazere, fuste pana la genunchi, bluze, poncho, haine tricotate sau pantaloni largi cu talie inalta.